HTML

Vietnám...

Vietnámi élménybeszámolóm - "küldöm mindenkinek aki szereti"

Friss topikok

  • pszichonauta: Na, nem lesz új poszt? (2013.06.27. 15:46) Divat
  • hopp-hopp: az arabok nem esznek malacot-diznyót, az indiaiak marhát, borjút, a romák mindent megesznek amin... (2010.11.09. 13:05) Norbi Update
  • Peter1986: Hello! Én innen az őshazából szemlélem a blogodat. Én csak MO-n találkoztam ázsiai lányokkal, és i... (2007.12.10. 00:05) Halong Bay
  • vietman: ez kedves tőled kid. sok minden történt, meg fog is - úgyhogy vmikor időm, vmikor kedvem nem volt... (2007.10.28. 11:57) bréking nyúz, ingyen nő és tibicsoki
  • Z: nem jön az az update? (2007.10.05. 20:02) törióra

Linkblog

2007.09.14. 20:34 vietman

bréking nyúz, ingyen nő és tibicsoki

Ma megtudtam mér érdemes Vietnamba jönni a magyar turistnak - mármint a kutyahúson kívül. Egyik Vietnámban élő kissebbségnél állítólag továbbra is él a szokás, miszerint ha szimpatikus vagy, a háziúr estére melléd adja a lányát, vagy ha még szimpatikusabb (vagy pont fordítva) akkor esetleg a feleségét.

Mára ezzel a minden bizonnyal sokkoló (ugyem most sokkolva vagytok?!) hírrel be is fejezem - sajna eddig is csak esténként volt időm írogatni, de a múlt és a következő héten erre sincs/lesz/volt időm..

De, hogy mégse fejezzem be + érdeklődést csigázzak, holnap látogatunk tradicionális törzset - nem, ők nem az ágyosztó törzs. Róluk egyelőre csak kajás sztorim van (tessék elkezdeni borzongani).

Még talán a nuoc mám-ról sem írtam, először erről: ez a nagyon népszerű hal szósz, amit a hal több hónapos erjesztésével kapnak - sokaknak nagyon büdös (szerintem nem vészes, egy francia camambert-el még csak nem is említhető egy súlycsoportban), és használják ételízesítőnek (főzésnél), illetve szószként (pff, tehát ételízesítőnek..). Nnna, lényegre térve a helyiek nem halból készítik, hanem kajamaradékból - legalábbis a húsokból amik megmaradnak.. Bele a fazékba, só meg pár hónap, meg helyi párás klíma és kész a helyi nuoc mám dilisösz. Kiváncsi leszek a többiek fejére a kajánál.

Jah, azóta sikerült legalább karaoke hotelbe fényképezőgépet vinnem - majd erről is lesz vmi. eccer.. és eccer teljesül nagy vágyam és befejezem a vietnámi háborús postot - na az büntető lesz..

Tradicionális vietnámi család, közös éjszaka előtt

..de a képpel szemben a hír tényleg valósnak tűnik - legalábbis két forrásból jött, és ebből az egyik biztosan nem viccelt (uis nincs humora).

és végül a rosz hír: Vietnámban több mint 70 kissebbség él - és a lány nem emlékezett az ágymegosztós kissebbségre (én meg gátlásos srác voltam ahhoz hogy túlzottan erőltessem a memóriáját) - tehát csak etnofil utazók fogják megtalálni őket, I love beer and sex pólós túristák jobb ha a saigoni éjszakánál maradnak (az sem rossz!).

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vietnam.blog.hu/api/trackback/id/tr19165655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xszolixxx 2007.09.16. 17:23:42

A nuoc mám testvére a rákból készült változat a nám tom. Ez is durva de túlélhető.

Sanya 2007.09.29. 16:16:02

és mit kell velük csinálni?:)

kidpompeii 2007.10.22. 01:46:03

Mi történt? Most már nem lesz egyeltalán?
Pedig tökre bírtam :S

vietman 2007.10.28. 11:57:49

ez kedves tőled kid.

sok minden történt, meg fog is - úgyhogy vmikor időm, vmikor kedvem nem volt írni.
de lehet hogy majd nyitok egy másik blogot, egyet vállalkozó bandiknak, (ja meg mégegyet külön csajblognak)
süti beállítások módosítása